Deiboek januari 2007

ik heb maar besloten om in navolging van Wim Tusveld en Dick van der Heyde een column te beginnen want ondanks ik niet kan praten blijft mijn hoofd wel borrelen en mijn sterkste kant is nu wel computeren dus lijkt een wekelijkse column me wel een uitdaging. eerst reed ik met het idee om het cabaret maar in te gaan maar dat gaat wat lastig als je niet duidelijk kunt praten. een titel heb ik wel en die knalt erin want ik noem het "de hilarische kijk op de wereld vanuit een rolstoel"

zo, dit is mijn eersteling dus en die gaat over konten. en iedereen die mij kent weet meteen hoe dubbelzinnig ik kan zijn ,veroorzaakt door veel mannelijk hormoon, maar het gaat deze keer niet over sex. maar mijn dagelijkse uitzicht zijn tegenwoordig konten en eerst wist ik er niet veel van ,maar inmiddels weet ik dat aan een kont veel af te lezen is. er zijn mannen die graag naar konten kijken, maar er is nog nooit iemand zo helder geweest te zeggen dat het uitzicht van mensen in een rolstoel kont is. zo zijn er veel soorten konten, je hebt blije, waar ik meteen een blij gevoel van krijg, lachkonten, dit zijn konten waarvan ik ga lachen, ook zijn er bijvoorbeeld hallokonten,dat zijn billen waar je van denkt hallo, ben je daar! iedereen kent wel die bouvakkerskonten, vooral bij jonge mannenkonten moet ik mij beheersen. was vroeger mijn blik vooral op ogen gericht en mannenvoorkanten,vooral mannen in een schaatspak hadden mijn voorkeur, erg handig omdat ik op een ijsbaanreceptie werkte nu zijn billen een open boek voor mij. eerlijk gezegd maakt mannelijk of vrouwelijk mij nu niks meer uit want er zijn nu eenmaal ook hele mooie hallovrouwenkonten.

even een leuk nieuwtje.
mijn rechtermondhoek hing al zes jaar naar beneden en nu merk ik dat ik mijn mond weer helemaal kan bewegen, allemaal dankzij het heeeeeel lang oefenen met die FACIAL FLEX. en dankzij mijn eigenwijsheid, want de logopediste vond het onzin.

Marjan