Maart 2004 

Ben wat aan het opruimen en zie nu hoe ik was en nu ben. In een voor mijn gevoel korte tijd ben ik veranderd van niks naar wat ik nu kan en das veel. Overal had ik hulp bij nodig en nu doe ik bijna alles zelf. Ongelooflijk wat een beetje wilskracht met je kan doen. 
Nu beloof ik niet dat iedereen dit kan,maar met een beetje kom je al heel ver.
Bij toeval vond ik op internet Floor en met haar hulp heb ik al veel meer bereikt dan in de tijd dat ik revalideerde. En jammer genoeg mag ze nu ook stoppen want ze is al over de 70 jaar. Dankzij de balansoefeningen die ik van haar leerde ben ik nu ook niet meer slechtziend, dat scheelt enorm en nog veel meer. Het lijkt wel dat alle schade die in mijn hoofd was aangericht door de hersenvliesontstekingen (waar ik er twee van heb gehad) is hersteld zodat alles weer in balans is in mijn hoofd. 
Jammer genoeg zie ik geen details dus gezichten herkennen kan ik niet. Dus als ik iemand niet begroet dan zie ik het eenvoudig weg niet. 
Het is verwonderlijk hoe ik nu dingen in huis doe welke ik vorig jaar niet kon. Ik dacht werkelijk dat ik nooit meer voorover kon hangen om iets van de grond te pakken zonder uit de rolstoel te kieperen en nu doe ik het gewoon. En ook het zelf uit bed komen en zelf douchen, afdrogen en aankleden, alles doe ik zelf.

Groetjes Marjan