deiboek oktober 2004

De tijd vliegt, want nu zijn we alweer oktober. Het gaat lekker, we ondernemen van alles, ik doe van alles, ook huishoudelijk gezien want ik doe tegenwoordig zelf de was weer, dus ook het in en uitladen van de was, wat ik een paar jaar terug niet kon omdat ik dan uit mijn rolstoel zou kieperen. Maar door de balansoefeningen die ik nu al een tijdje doe ben ik veel stabieler geworden. Dit betekent dat ik nu klaar ben voor het oefenen om te lopen.
Tegenwoordig krijg ik weer logopedie en doordat mijn lichaamshouding zo verbeterd is, is mijn praten ook weer verbeterd en soms verstaan de kinderen mij zelfs, terwijl ik nu bijna drie jaar lang alleen maar met ze kon spreken via het letterapparaat.
Ikzelf moet het wel bij korte zinnen houden want anders lijkt mijn verhaal gebrabbel en dat verstaat zelfs Jetze niet.
Nu wacht ik eerst op mijn nieuwe schoenen welke door Cor Praamsma bij het OIM in Beetsterzwaag worden gemaakt,omdat de schoenen die ik steeds gebruikte gemaakt waren ter ondersteuning van mijn spitsvoet en die heb ik door de balansoefeningen niet meer.
En als die over een paar weken gereed zijn ga ik oefenen om weer te gaan lopen, spannend. Laatst moest ik zo even lopen in de brug en dat ging fantastisch.

Groetjes Marjan