Hoi familie, vrienden en bekenden,

Vandaag zondag 28 oktober 2001. Ik heb Marjan net weer afgeleverd in Beetsterzwaag. Een goed en ook weer intensief weekend achter de rug. Dank aan allemaal die Marjan’s verjaardag mede tot een succes hebben gemaakt door het sturen van zoveel post en mails. Morgen wordt een spannende dag. Samen met een van Marjan’s logopedistes gaan we morgen naar Utrecht om het "slikteam" te bezoeken. Een uitgebreid foniatrisch slikonderzoek bestaande uit drie onderdelen. Als eerste een onderzoek door een logopedist, daarna als tweede een onderzoek door een foniater en als derde onderzoek een rontgen slikvideo. (foniater = een in stem/spraak/taal en slikstoornissen gespecialiseerde KNO-arts) Een zwaar onderzoek, niet alleen door de onderzoeken die Marjan moet doorstaan maar ook vooral door de reis naar Utrecht en weer terug. Normaal gesproken zit Marjan niet langer dan maximaal drie uren achtereen in haar rolstoel. Morgen vertrekken we om 11.15 uur en verwacht ik niet voor 18.00 uur terug te zijn. Dinsdagmorgen wacht er weer een onderzoek, ditmaal door een stichting Visio. Heeft met de ogen te maken, vandaar de "V". Er wordt weer een poging ondernomen om Marjan beter te laten communiceren. Kom ik later op terug. Het lukt mij niet om de weekberichten met de regelmaat als voorheen te mailen. Vooral in de weekenden als Marjan thuis is blijft er weinig tijd over om uitgebreid achter de computer te gaan zitten. Ik neem mezelf dan ook voor om nieuws te melden als er wat nieuws te melden valt. En veel leuker is het als Marjan zelf iets te melden heeft. Het volgende heb ik van haar letterkaart genoteerd. Geinspireerd door Herman Van Veen voor diegenen die zijn werk kennen.

"Hoi allemaal. Ons leven is totaal ontwricht. Ik voel me overboord gegooid. Ik werd wakker in een lijf dat niet deed wat ik wilde. Het is net alsof ik twee lijven heb. Ik heb mijn lesje in nederigheid wel geleerd. Op mijn verjaardag heb ik veel post ontvangen. Bedankt hiervoor. Morgen bepalen ze of mijn sonde eruit mag. Dat doen ze in Utrecht. Wat mij betreft halen ze die sonde er meteen uit. Eindelijk weer koffie drinken. Maar dat is vooruitlopen op de uitslag. Dat komt wel. Groetjes, Marjan".

De bouw verloopt nog altijd voorspoedig op een enkel onderdeel na. Morgen komt de cementdekvloer erin. Op 6 november volgt de rolstoelplateaulift en op 22 november de vloerbedekking. Ons nieuwe bed komt ook rond die datum zodat we al voor 1 december gebruik kunnen maken van onze nieuwe kamer. Foto’s volgen. Er zit een spannende tegelwand in. Tegels in primaire kleuren in een motief ontworpen door een zwangere vrouw. Geen touw aan vast te knopen. Hormonale spinsels.

Groetjes van de Schans, Jetze en jongens.